POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Wstęp

 Szanujemy prawo do prywatności osób korzystających z naszych produktów (dalej łącznie jako „Użytkownicy”).

Ochrona informacji prywatnych dotyczących Użytkowników naszego serwisu jest dla nas sprawą najwyższej wagi, w związku z czym dokładamy wszelkich starań, abyście mogli czuć się bezpiecznie przeglądając korzystając z naszych systemów.

Polityka prywatności dotyczy wszelkiego rodzaju informacji prywatnych i danych osobowych zebranych za pośrednictwem stron internetowych i produktów w celach dla których są one zbierane i przetwarzane.

 

Przetwarzanie danych osobowych.

W celu prawidłowej realizacji usług  AP-Tech Sp. Z o.o.  siedzibą w Zamościu ul. Juliana Tuwima 15, 22-400 Zamość KRS: 0000548754, NIP: 9223050755, REGON: 36108339000000,  (dalej: „AP-Tech Sp. Z o.o.”) przetwarza dane osobowe Użytkowników.

AP-Tech Sp. Z o.o.  przetwarza dane osobowe zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2002.101.926 j.t. z późn. zm.) oraz aktami wykonawczymi do tejże ustawy oraz Ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2016 r. poz. 1030 z pózn.zm.). Ponadto połączenie z naszą stroną www.clearairspace.pl jest szyfrowane przy pomocy protokołu SSL.

AP-Tech Sp. Z o.o. stosuje, wymagane przez przepisy prawa polskiego, środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych i zabezpieczenie danych osobowych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przejęciem przez osoby nieuprawnione, przetwarzaniem z naruszeniem przepisów ustawy o ochronie danych osobowych oraz zmianą, utratą lub zniszczeniem. Wyrażenie zgody na przetwarzanie przez  AP-Tech Sp. Z o.o. danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie danych osobowych, uniemożliwia zrealizowanie transakcji, dostawę zamówienia oraz jakąkolwiek komunikację. Przysługuje Wam prawo wglądu do swoich danych, ich poprawiania i zmiany oraz prawo żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych.

AP-Tech Sp. Z o.o. jako właściciela serwisu internetowego www. clearairspace.pl (dalej: Serwis) jest administratorem danych osobowych. AP-Tech Sp. Z o.o.  przetwarza dane w celu realizacji świadczeń w ramach Serwisu usług drogą elektroniczną, a co do osób, które wyrażą zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych – także w celu marketingu własnego AP-Tech Sp. Z o.o.

AP-Tech Sp. Z o.o.  może powierzać przetwarzanie danych osobowych podmiotom współpracującym z AP-Tech Sp.z o.o., w zakresie realizacji świadczeń w ramach Serwisu np. w celu dostarczania przesyłek lub przekazywania informacji marketingowych dotyczących AP-Tech Sp. Z o.o.  Użytkownikom którzy wyrażą zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych. Dane osobowe Klientów nie będą sprzedawane osobom trzecim, w tym w szczególności nie będą przekazywane innym podmiotom, w celu przesyłania materiałów marketingowych osób trzecich.

Dane osobowe użytkowników bez ich zgody mogą być udostępniane podmiotom trzecim w ramach obowiązujących przepisów prawa tj. organom państwa uprawnionym do ich otrzymywania.

 

Powiadomienie o dostępności produktu

Na Wasze życzenie AP-Tech Sp. Z o.o. przesyła w drodze elektronicznej informacje o dostępności produktów z linii Clear AirSpace. Warunkiem przesłania takiej informacji jest wyrażenie zgody na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowych o produktach oraz przetwarzanie danych osobowych przez AP-Tech Sp. Z o.o. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie danych osobowych, uniemożliwia przesłanie informacji o dostępności produktu. Przysługuje Wam prawo dostępu do swoich danych i ich poprawiania.

 

Cookies

Używamy plików „cookies". Cookies są małymi plikami umożliwiającymi urządzeniem używanym do przeglądania sieci Internet (np. komputer, smartfon, etc) zapamiętywanie specyficznych informacji dotyczących używanego urządzenia. Informacje zarejestrowane w plikach cookies są używane  w celu: dostosowania zawartości naszej strony do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania; w szczególności pliki cookie pozwalają rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do Twoich indywidualnych potrzeb (np. rozdzielczość ekranu);tworzenia statystyk co do sposobu korzystania z naszej strony (np. liczby wejść) i analizy ruchu na stronie; utrzymania Twojej sesji i przechowywania danych sesyjnych w celu wygodniejszego korzystania z naszej strony oraz w celach reklamowych.

Ustawienia dotyczące cookies możecie zmienić w swojej przeglądarce internetowej. Jeżeli ustawienia te pozostaną bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci urządzenia. Zmiana ustawień dotyczących plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.

Cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym – przeglądarce i są przeznaczone są do korzystania z naszej strony. Za ich pomocą nie zbieramy żadnych danych osobowych. Cokies nie wykorzystujemy też w żaden sposób, który mógł naruszyć Twoją prywatność. Cookies wykorzystywane w obrębie naszej strony to pliki sesyjne oraz pliki stałe. Pliki sesyjne są plikami tymczasowymi, przechowywanymi na Twoim urządzeniu końcowym do czasu zamknięcia przeglądarki internetowej.

Pliki stałe pozostają na Twoim urządzeniu końcowym przez czas zgodny z ustawieniami w pliku. Możesz to sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki. Plik stały może być usunięty wcześniej z przeglądarki internetowej przez Ciebie. Korzystając z naszej strony możesz otrzymać ciasteczka współpracujących podmiotów trzecich, np.

To Ty decydujesz o przetwarzaniu cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Możesz dezaktywować lub całkowicie wyłączyć cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w używanych programach typu firewall. Wyłączenie cookies może jednak spowodować niemożliwość pełnego wykorzystania naszej strony.

 

Plugin Facebooka

Nasza strona zawiera plugin do serwisu społecznościowego Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). Plugin Facebooka na naszej stronie jest oznaczony logo Facebook. Plugin ten bezpośrednio połączy Was z naszym profilem na serwerze Facebooka. Facebook może wówczas uzyskać informacje, że odwiedzaliście naszą stronę ze swojego adresu IP. Jeżeli odwiedzacie naszą stronę będąc zalogowanymi na swój profil na Facebooku, Facebook zarejestruje informację o wizycie. Nawet jeżeli nie jesteście zalogowani Facebook jest w stanie pozyskiwać informacje o adresie IP.

Pragniemy podkreślić, że Facebook nie przekazuje nam informacji o gromadzonych danych i sposobie ich wykorzystania. Cel i zakres danych gromadzonych przez Facebook nie są nam znane. W celu uzyskania dodatkowych informacji dotyczących prywatności na portalu Facebook proponujemy kontakt bezpośrednio z Facebookiem lub zapoznanie się z polityką prywatności portalu pod adresem: https://www.facebook.com/about/privacy/

Jeżeli nie życzycie sobie, aby Facebook mógł pozyskiwać informacje dotyczące waszych wizyt na naszych stronach, doradzamy wcześniejsze wylogowanie się z waszego konta na Facebooku.

 

Odnośniki do innych stron www.

Serwis może zawierać odnośniki do innych stron www. tym samym właściciel Serwisu nie odpowiada za zasady prywatności obowiązujące na tych stronach.

 

Prawo do informacji i odwołania zgody na przetwarzanie danych

Możesz zwrócić się do nas w drodze pisemnej lub e-mailem o udzielenie bezpłatnych informacji dotyczących danych osobowych gromadzonych i przetwarzanych przez AP-Tech Sp. Z o.o. Możesz również cofnąć swoją wcześniejszą zgodę na przetwarzanie danych osobowych i domagać się zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych. Podejmiemy wówczas działania niezbędne w celu niezwłocznego i nieodpłatnego zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych i ich usunięcia z naszych baz. W takim przypadku skontaktuj się z nami pod adresem: e-mail: support@clearairspace.pl

 

Kontakt vs. Polityki Prywatności

Wszelką korespondencję w sprawie Polityki Prywatności należy kierować na adres: support@clearairspace.pl

 

Zmiany Polityki Prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzenia zmian w  Polityce Prywatności. Zmiany Polityki Prywatności komunikowane będą użytkownikom Serwisu poprzez ich publikację na stronie Serwisu.

 

Data obowiązywania Polityki prywatności

Niniejszy dokument obowiązuje od dnia 01.02.2018r.